Blog

03 jul 2022 . 6 min read

Onze kampjes voor kinderen aan de Belgische kust

Na het tijdloze haakje dat we net hebben meegemaakt, willen uw kinderen van de vakantie genieten en vooral nieuwe vrienden maken terwijl ze plezier hebben? Onze zomersportkampen bij RWBC in Knokke zijn de perfecte gelegenheid, zowel voor je kleintjes als voor jou, om je voor de start van het schooljaar in september goed te vermaken.

 

ONZE SURF- EN ZEILSCHOOL

PEDAGOGIEK

Aan de Belgische kust zijn vijf sportclubs aanwezig met elk hun eigen kenmerken. Maar bij de River Woods Beach Club hebben we nog steeds het gevoel dat je dat beetje extra hebt …

Onze opvatting van watersport is gebaseerd op een specifieke didactische benadering die verschilt van het meer academische kader dat bepaalde clubs soms kunnen bieden. We delen onze passie en onze liefde voor de open zee in een “friends & family” spirit. Onze club laat u het plezier van de zee (her) ontdekken, ongeacht het niveau en de leeftijd van de deelnemers. In plaats van onze blik op de beker te richten, feliciteren we eerder de beste vorderingen, de wens om te leren en te investeren in een unieke activiteit.

Maar let op: onze made in RWBC-pedagogie dwingt ons niet om de theoretische en technische kanten van de discipline te verlaten, voornamelijk voor zeilen. Al onze instructeurs zijn afgestudeerd aan officiële federaties en hebben hun strandwachtcertificering op zee. Om onze training af te ronden, hebben we ook sessies georganiseerd in groepsbeheer en kinderpedagogiek voor al onze instructeurs. U vindt bij ons dan ook alle technische kwaliteiten zodat leerlingzeilers met vertrouwen kunnen genieten van hun dag.

EEN MEERTALIG UNIVERSUM MIDDEN IN DE GOLVEN

Als onze nautische club een nogal Franstalige reputatie heeft, komt dat vooral omdat onze instructeurs zowel Nederlands als Frans spreken, maar ook Engels en Spaans. Tijdens de cursussen voor kinderen vormen we daarom groepen van 6 of 7 kids, die meertalig kunnen zijn.

Met deze praktijk is ons doel duidelijk niet om taalcursussen aan te bieden, maar om kinderen een meer open wereld te bieden door hun oren te stimuleren voor de diversiteit van de talen die in België worden gesproken. In de watersport wordt lichaamstaal ook veel gebruikt. Het resultaat ? Kinderen zijn erg ontvankelijk voor deze methode en maken zelfs nieuwe vrienden zonder bang te hoeven zijn voor de taalbarrière.

EEN SPORTCLUB MET FAMILIEWAARDEN

Tijdens onze cursussen voor kinderen wordt de River Woods Beach Club een echt nieuw gezin voor de kinderen. Deze familiale sfeer maakt onze gasten lid van de grote familie Tero (ex Knokke Out). Onze missie ? Help je om los te komen van het dagelijkse leven om je opnieuw te verbinden met anderen en met de natuur. En dit DNA zit in elk detail van onze beach club, van het menu dat tijdens zomerkampen aan kinderen wordt aangeboden tot sportevenementen die in de zomer worden georganiseerd.

ONZE CURSUSSEN CATALOGUS VOOR KINDEREN

ZEILCURSUS

In de zomer organiseert onze watersportschool 3 soorten opties, waaronder onze zeilcursussen. Onze kampjes, voornamelijk gericht op het leren catamaran, bestaan ​​uit praktische en technische vaardigheden. Onze instructeurs combineren knooptechnieken, windrichting, enz. aan onze pedagogie, voor een cocktail van plezier in combinatie met technische vaardigheden. Onze club heeft zijn eigen zeilhandleiding ontwikkeld, die dient als theoretische basis voor het organiseren van onze lessen.

SURF- EN KITESURFCURSUS

Wil je liever dat je kind de trendy sfeer van surfen proeft en de Belgische golven confronteerd? Dat is best goed: onze club organiseert ook surf- en kitesurfcursussen. Omdat het leren beheersen van een board veel intuïtiever is dan het beheersen van het zeil, zijn onze surflessen iets wat ludieker. Onze instructeurs hechten veel belang aan een gevoel van “community”, of het nu is om op te warmen of om je wetsuit aan te trekken. We doen het met muziek, samen en in een goed humeur!

Als de weersomstandigheden het toelaten, zullen kinderen ook het plezier van kitesurfen proeven, maar als de golven er niet zijn, kunnen kinderen paddelsurfen ontdekken.

EEN TEEN IN DE MARITIEME WERELD MET DE MINICLUB

Watersporten zijn toegankelijk voor kinderen van 7 tot 14 jaar en we breiden onze programma’s uit om vanaf volgend jaar jonge tieners tot 18 jaar te verwelkomen (nog een beetje geduld!). Voor de kleintjes biedt onze club ook specifieke miniclub kampjes aan. De miniduimtjes gaan natuurlijk niet zee in, maar ze nemen deel aan ontdekkings-, doe-het-zelf- of schilderworkshops rond het thema zee, natuur en strand. Het is een eerste stap in de watersportwereld!

STERKE WAARDEN

Zodat uw kind zijn stage met sterren in zijn ogen verlaat, hebben we aan alles gedacht! Onze hangar is gloednieuw, volledig uitgerust voor watersport: nieuwe technische infrastructuur, moderne douches en kleedkamers, opslagruimten voor sportartikelen van leden, enz. Elk jaar investeert onze club in sportuitrusting op het snijvlak van de nieuwste technologieën, maar dit jaar kregen we de steun van onze sponsor Belfius om onze vloot uit te breiden met 4 nieuwe catamarans.

We hebben ook een nieuwe organic tent geïnstalleerd die volledig is gewijd aan kinderen. Deze ruimte stelt hen in staat om onderling te eten en op verschillende momenten van de dag samen te komen, zonder dat ze midden in de klanten zitten die op het terras dineren. Ten slotte organiseren we aan het einde van elke stage een pretentieloze diploma-uitreiking om de kinderen te feliciteren. Ze ontvangen een t-shirt en wat lekkers dat we van onze partners krijgen en die onze waarden van ecologie en duurzame consumptie delen. En als kers op de taart: onze fotograaf volgt de kinderen een hele dag  per week om deze ervaring te vereeuwigen en ouders een mooie herinnering aan dit tijdloze moment te bieden.

Wil je meer weten over onze cursussen voor kinderen op de Noordzee? Ontdek onze KidsCamps!