Vrolijke sferen, natuurlijke geneugtes

Bij ons komen drie universums samen: de gastronomische Tero restaurants, de gîtes en buitengewone activiteiten waar Tero Team Building (ex-People First) zich over ontfermt en de feestelijke sfeer van Knokke Out. Het gaat om complementaire energieën, die voortaan harmonieus in elkaar passen, gesterkt door feestelijke ritmes en een onverdroten aandacht voor duurzaamheid.

De toenadering van twee broers

Achter Tero schuilen twee broers: Arthur en Nicolas Lhoist. Hoewel ze elk hun eigen ondernemerspad zijn gaan bewandelen, hebben ze beiden altijd de evolutie van de ander met veel aandacht gevolgd en ter harte genomen.

De toenadering van de twee bedrijven, die in 2022 geofficialiseerd werd, is meer dan zinvol te noemen. Zij geven blijk van eenzelfde zorgzaamheid voor de mens, de wil om jezelf voortdurend te challengen, samen sterker te staan en verder te kijken…

Wees gerust, wij raken niet aan onze succesformules! Bij Tero zal je nog steeds samen gastronomisch kunnen tafelen en delen. In Knokke Out zullen mensen elkaar ’s weekends blijven terugvinden rond een zelfbedieningsbuffet alvorens zich op de dansvloer het vuur uit de schoenen te dansen. En ons Tero Team Building team (ex-People First) blijft werkelijk alles geven om uitzonderlijke teambuildings in groep te organiseren!

De een laat bij de ander ideeën rond maatschappelijke en milieu-impact opborrelen en bruisen. En laat zich van de weeromstuit eveneens tot nieuwe inzichten verleiden. En zo is het prima!

Voortaan smelten onze teams samen. Gedreven door dezelfde goesting om voor u alles uit de kast te halen en u, buiten de jachtige drukte, momenten van innig delen te laten beleven.

De groentetuin van de boerderij van Rabanisse

Tero, waar het goede wortel schiet

Tero betekent “aarde, grond” in het Esperanto. Niet voor niets betekent het gelijkluidende “terreau” in het Frans “potaarde”: de naam heeft betrekking op aarde en milieu.Tero, of hoe je bondig en krachtig het onweerstaanbare verlangen uitdrukt om maatschappelijk en milieugewijs een impact te hebben. Om zorg te dragen voor mens en aarde en hun wat zij ons schenken in veelvoud terug te geven.

Op weg naar een bedrijf met een positieve impact

Wij vormen een bende vrolijke optimisten, die niet terugdeinzen voor de reusachtigheid van de gestelde taak. De weg is lang, maar elke stap in de goede richting brengt ons dat tikkeltje dichter bij ons doel.

Wat ons alsmaar meer bezielt, is om elk van onze projecten in functie van duurzaamheid en maatschappelijke impact uit te denken. Omdat we slechts over één planeet beschikken. En het hoogdringend tijd wordt dat we er zorg voor beginnen dragen.

beach cleaning

Eerste acties

Goede voornemens klinken veelbelovend, maar er gaat niets boven actie. Laten we inzoomen op een aantal veranderingen die nu al in- en doorgevoerd werden ten voordele van meer solidariteit en ecologie:

  • partnerships met Tapio (koolstof- en CO² audit) en Shayp (voor een beter waterbeheer op de sites van de groep);
  • een bewuste keuze voor natuurlijke wasmiddelen in al onze gîtes en restaurants. Zij worden door Habeebee vervaardigd, een artisanale zeepmakerij die met bijenwas werkt;
  • de organisatie van teambuilding activiteiten voor verenigingen en scholen voor gehandicapte kinderen;
  • de aankoop van een strandstoel voor een gehandicapte of een persoon met beperkte mobiliteit;
  • een jaarlijkse opkuisoperatie van de stranden;
  • de installatie van bronwater in onze lodges;
  • de opvang van regenwater voor de toiletten;
  • de schrapping van teambuilding activiteiten die CO2 intensief zijn…

Kom snel weer een kijkje nemen op deze pagina. Wij werken keihard om onze lijst met acties met een maatschappelijke en milieu-impact aan te vullen!

De bloemen van de boerderij van Rabanisse

In korte keten

Bij Tero houden wij ervan wanneer groenten die vers geoogst werden al snel in je bord belanden. In samenwerking met de Ferme des Rabanisse, en Ferme Magerotte in Rochefort, zorgen wij voor de kweek van bio groenten en onze eigen veestapel op natuurlijke weiden te houden. Het zijn zij die onze restaurants voornamelijk bevoorraden.

Er gaat niets boven het vermogen om de oorsprong, de versheid en de smaak te garanderen van de ingrediënten die u bij ons degusteert.