Blog

Tero Teambuilding: Waarom prioriteit geven aan frequentere maar kleinere activiteiten?

teambuilding

Het organiseren van teambuildingactiviteiten in bedrijven is heel gewoon, maar heb je ooit gehoord van verschillende kleinere teambuildingevenementen in de loop van het jaar in plaats van één grote? Dit alles voor een vergelijkbaar budget, meer plezier en een grotere betrokkenheid… Laat het ons uitleggen!

Laten we eerst even stilstaan bij de vele voordelen van teambuilding in het algemeen. Ik weet dat er nog steeds sceptici zijn, maar het organiseren van specifieke activiteiten tussen werknemers heeft echt een positieve impact op het welzijn van je bedrijf en dus je werknemers.

Na het lezen van dit artikel zul je overtuigd zijn!

teambuilding

  1. VERSTERKT DE BAND TUSSEN JE TEAMLEDEN.
    Wat als de sleutel tot geluk in onze relaties met anderen ligt? Volgens een onderzoek van Harvard dat meer dan 75 jaar duurde, is liefde de grootste geluksindicator. Waarom zouden we liefde niet samen koesteren op het werk? Volgens Robert Waldinger, directeur van de Harvard Study of Adult Development, overschaduwt één factor alle andere in termen van betekenis:

    “De duidelijkste boodschap die we uit deze 75-jarige studie halen is deze: goede relaties houden ons gelukkiger en gezonder.”

    Je hoeft geen graad in politieke wetenschappen te hebben om te begrijpen dat goede relaties op het werk goed zijn voor de bedrijfsprestaties en het welzijn. In feite is de rekensom heel eenvoudig: Gelukkige werknemers staat gelijk aan een goed presterend bedrijf.

  2. BIJDRAAGT AAN SOCIALE EN MILIEUDOELEN.teambuilding
    Deelnemen aan sociale en milieuprojecten brengt ons niet alleen dichter bij elkaar, maar leert ons ook waarden zoals medeleven, vrijgevigheid en empathie. Belangrijke waarden in de bedrijfswereld, nietwaar? Onze vele activiteiten stellen iedereen ook in staat om hun kritisch denkvermogen te ontwikkelen en hun ogen te openen voor de wereld om ons heen. Plezier en impact combineren is mogelijk bij Tero. We zullen het zien in het volgende voordeel!

  3. VERBINDT OP KUNSTZINNIGE WIJZE VRIJE TIJD EN WERK. teambuilding
    Wie zegt dat je werk en ontspanning niet kunt combineren? Voor sommigen kan werk routine zijn, dus waarom organiseer je geen teambuildingactiviteiten om je werknemers een oppepper te geven? Er wordt gezegd dat regelmatige periodes van ontspanning de productiviteit op het werk kunnen verbeteren door stress te verminderen, de concentratie te verhogen en creativiteit te stimuleren. Mensen die de tijd nemen om te ontspannen en op te laden zijn vaak effectiever in hun professionele taken. Je weet wat je te doen staat… Als je dat nog niet hebt gedaan, bel ons dan!

  4. ONDERHOUDT HET HELE JAAR DOOR EEN DIALOOG.
    Op dit punt gaan we je geruststellen in de kern van de zaak… Waarom meerdere teambuildings organiseren in de loop van het jaar? De titel spreekt voor zich: onder andere om een jaar lang een dialoog te onderhouden tussen u en uw werknemers. Eigenlijk versterken teambuildingactiviteiten de relaties en communicatie binnen het team, waardoor conflicten worden verminderd. Wanneer teamleden positieve relaties onderhouden, zijn ze meer geneigd om meningsverschillen constructief op te lossen.

  5. COLLEGA’S ANDERS EN BETER ONTDEKT.
    Misschien wordt Jacqueline, het meisje van de boekhouding, wel je beste vriendin? Serieus, de wereld van het werk haalt ons uit onze comfortzone. We komen oog in oog te staan met mensen die we in ons “gewone leven” misschien nooit zouden ontmoeten. Door het hele jaar door verschillende kleine teambuildingevenementen te organiseren, krijgen de werknemers van je bedrijf ook de kans om elkaar op een andere manier te ontdekken en misschien nieuwe vriendschappen te sluiten. En nog meer prestaties en geluk op kantoor!

  6. DE MOTIVATIE EN CREATIVITEIT VAN JE WERKNEMERS STIMULEREN.
    Door een verscheidenheid aan teambuildingactiviteiten aan te bieden, krijgen werknemers de kans om nieuwe uitdagingen, spelletjes en ervaringen te ontdekken. Deze diversiteit stimuleert hun nieuwsgierigheid en moedigt creativiteit aan door ze bloot te stellen aan verschillende situaties en probleemoplossingsmethoden! Wil je het proberen?


Er zijn een hele reeks voordelen, maar wat kunnen we je concreet bieden?

We hebben onlangs een nieuwe catalogus gelanceerd, verdeeld in drie categorieën: Care, Reconnect en Give-Back. De catalogus bevat een breed scala aan activiteiten die plezier, impact, betrokkenheid en meer combineren… In feite hebben we nog iets meer gedaan… Om je het hele jaar door gemotiveerd te houden, hebben we verschillende themareizen gemaakt.

De eerste: “Seasons Journey”: Een reis door de seizoenen in 3 delen! Dus wat dacht je ervan om je jaar te beginnen met een dynamische Winter Thrills activiteit in de winter, te genieten van een Summer Escapes uitje aan zee en dan in stijl af te sluiten met een Indian Summer herfst ervaring met een van onze vele natuuractiviteiten!

teambuilding

Waarom probeer je onze “Well-being Journey” niet met onze virtuele app teroGO? Als je een sensatiezoeker bent, dan is deze welzijnsreis echt iets voor jou! Met teroGO, onze tool voor welzijnsuitdagingen, kun je het hele jaar door uitdagingen aanbieden aan alle werknemers.teambuilding

Voor teams die hongerig zijn naar ontdekkingen en nieuwe ervaringen, is onze Explorer Journey een uitnodiging voor avontuur in het hart van onze prachtige Belgische natuur en cultuur. Ontdek nieuwe horizonten met een Coastal Adventures activiteit aan zee, volg ons naar de prachtige Belgische Ardennen om het bos te verkennen tijdens een Green Adventures uitje, en eindig met het verkennen van de straten van de stad om de hoekjes en gaatjes te ontdekken met een Urban Adventures activiteit.

Misschien geef je de voorkeur aan onze Care, Reconnect, Give-back Journey voor een driedubbele dosis welzijn en betrokkenheid? Dat is ook prima. Care om het welzijn van al je werknemers te verbeteren. Onze Reconnect-activiteiten om de teamgeest, -prestaties en -cohesie te stimuleren en onze Give Back-catalogus om het bewustzijn van je teams over milieukwesties te vergroten en een positieve impact te hebben.

Concluderend: frequente, kleinere teambuildingactiviteiten bieden veel voordelen: de band versterken, goede doelen ondersteunen, vrije tijd en werk integreren, banden aanhalen en de motivatie verhogen. Activiteiten op maat verbeteren de samenwerking, verbeteren de prestaties en creëren een positieve werkcultuur.