Blog

De beste teambuildingactiviteiten in de Belgische Ardennen. Waarom voor de Belgische Ardennen kiezen?

Ben je op zoek naar de ideale bestemming om te genieten van de ongerepte natuur ver van de stad, dan zijn de Ardennen de perfecte plek in België. Voeg daar dan nog een teambuilding aan toe en het wordt veel meer dan gewoon wat tijd doorbrengen en een prachtig landschap bewonderen. De voordelen van teamactiviteiten worden versterkt wanneer je met je collega’s in de openlucht verblijft. Er ontstaan sterkere banden na het delen van quality time in een onvergetelijke en ongewone omgeving.

 

Weg van de drukte van de stad hebben de Belgische Ardennen talloze wonderen om met je collega’s te delen: uitgestrekte bossen met een rijke geschiedenis, een unieke flora en fauna, betoverende heuvels en wandelpaden die de moeite waard zijn en hypnotiserende rivieren zoals de Semois. In lijn met de groeiende trends naar een positieve ecologische en sociale impact, is de regio een uitstekende keuze om teambuildingactiviteiten te organiseren voor bedrijven en teams die in België en Luxemburg gevestigd zijn.

De dagelijkse routine veranderen, de stad verlaten en ondergedompeld worden in een prachtig natuurgebied zijn de startpunten voor de perfecte teambuildingactiviteit. Stop even de tijd en laat de dagelijkse taken ver achter je om in de natuur opnieuw contact te maken met anderen en de teamgeest te stimuleren.

 

Geweldige lodges en onvergetelijke activiteiten in de Belgische Ardennen

Bij Tero houden we van de Ardennen en geloven dat het een perfecte bestemming is voor teambuildingactiviteiten. En als groep zetten we ons in om duurzaam te werken en een positieve impact te hebben op de maatschappij. Daarom vinden we het zo vanzelfsprekend dat er vele van onze activiteiten doorgaan en ontwikkeld worden.

Kiezen voor een van onze teambuildingactiviteiten in de Ardennen is kiezen voor de WOW-factor, niet alleen gegarandeerd door het prachtige landschap, maar ook door de originaliteit van onze ideeën, de deskundigheid en positieve houding van onze mensen, en last but not least, door de geweldige lodges en huizen die we in de regio bezitten:

  • Lodge Herbeumont, de nieuwste lodge in het aanbod van Tero, opent binnenkort. Omgeven door een adembenemend landschap, zal het maximaal 70 personen kunnen ontvangen. Geniet als een van de eersten van de faciliteiten en de exclusieve teambuildingactiviteiten die in de lodge worden georganiseerd!
  • Tero Forest House, vlakbij Herbeumont, ligt aan de oevers van de prachtige Semois. Het Forest House is de ideale plek als je je wilt ontdoen van de dagelijkse routine. Back to the basics in het achterland (maar zonder aan comfort in te boeten) is de beste keuze om de gedachten van het team te verzetten, om opnieuw contact te maken en de menselijke banden te versterken.
  • Lodge Francorchamps ligt in het hart van de Ardennen naast een sprookjesachtig bos van 130 hectares. De lodge heeft alles opdat het team zich op zijn gemak kan voelen en een geweldige tijd kan doorbrengen in contact met de natuur.

Onze topteambuildingactiviteiten in de Ardennen

De combinatie van de natuur en de infrastructuur en expertise van Tero zorgen voor heel wat leuke teambuildingopties in de Belgische Ardennen. Je kan de perfecte activiteit voor jouw bedrijf selecteren rekening houdend met een aantal factoren zoals de HR-doelstellingen, de grootte van de groep, de beschikbare tijd en het budget. Bekijk hieronder onze selectie van topactiviteiten in de regio, maar aarzel niet om door onze volledige catalogus te snuffelen om meer keuzemogelijkheden te bekijken!

1| THE TRIBE

Ontdek de avontuurlijke geest in je team met deze activiteit die je zal confronteren met allerlei uitdagingen in het bos! Met een combinatie van sport, strategie en humor beleef je een fantastisch moment terwijl de groepscohesie sterker wordt. Teamcoördinatie, communicatie en de complementariteit van verschillende talenten zijn de sleutel tot het winnen van het houten everzwijn!

  • WANNEER? Het hele jaar door
  • GROEPSGROOTTE -> Tot 100 personen
  • PRIJS -> Vanaf 60€ per persoon
  • DUUR -> 2,5 tot 3 uur
  • LOCATIE -> Tero Lodge Herbeumont 

2| PATHFINDER STORY

Dit is een oriëntatiespel om met je collega’s te spelen. Er is iemand verdwenen, en met behulp van een tablet, een kaart, een kompas en een sterke dosis teamspirit, moet je samen met je collega’s de aanwijzingen vinden en volgen die je naar de vermiste persoon leiden! Efficiënt teamwerk en snelle besluitvorming zijn de sleutel om dit fascinerende spel te winnen.

3| STEP OUT OF YOUR COMFORT ZONE

Geen enkele activiteit zal je zo onderdompelen in de Ardense natuur als deze! In dit als survival opgesteld parcours, zal je samen met je teamgenoten obstakels moeten overwinnen, kruipen, klimmen, springen en rennen (dit alles terwijl je geniet van de adembenemende bossen, heuvels, rivieren en rotswanden in de omgeving). Een extra stap zetten en je grenzen verleggen, zal het team samenbrengen zoals geen enkele andere dagelijkse activiteit dat kan!

  • WANNEER? Het hele jaar door
  • GROEPSGROOTTE -> Tot 70 personen
  • PRIJS -> Vanaf 85€ per persoon
  • DUUR -> 3 uur
  • LOCATIE -> Tero Lodge Francorchamps

4| FOREST GAMES

De Forest Games, één van Tero’s bestsellerteambuildingactiviteiten, zijn de perfecte combinatie van natuur, geschiedenis en traditie, waardoor je opnieuw contact kan maken met de mensen met wie je elke dag werkt. Terwijl je van een prachtige boswandeling van 4 km geniet, moet je met je collega’s authentieke bosuitdagingen oplossen met betrekking tot de Ardense traditie.

  • WANNEER? Het hele jaar door
  • GROEPSGROOTTE -> Tot 100 personen
  • PRIJS -> Vanaf 70€ per persoon
  • DUUR -> 3 uur
  • LOCATIE -> Tero Lodge Francorchamps

Laten we beginnen met plannen!

De voornaamste reden waarom mensen de Ardennen kiezen voor hun teambuildingactiviteiten is de toegang tot de ongerepte natuur en de gelegenheid om er eens echt uit te zijn. Het is een geweldige variant voor bedrijven die vroeger naar het buitenland reisden voor hun topteamactiviteiten, en nu kiezen voor dit milieuvriendelijk alternatief.

Bij Tero Team Building hebben we de perfecte combinatie van expertise en logistiek (huizen, lodges, activiteiten) om u te helpen een geweldige sfeer op te bouwen voor het ontwikkelen van menselijke relaties en het verbinden van teams.

Contacteer ons en wij helpen u graag bij het plannen van uw teambuildingactiviteit in de Belgische Ardennen!