Blog

01 jun 2022 . 6 min read

Originele teambuilding activiteiten aan de Belgische kust

Een van de belangrijkste kenmerken van teambuilding is dat het de dagelijkse routine doorbreekt. Dit helpt de deelnemers in de stemming te komen om de doelstellingen van de activiteiten te bereiken.

En wat is er beter om uit de dagelijkse routine te stappen dan een echte verandering van omgeving? De Belgische kust biedt tal van verbazingwekkende mogelijkheden qua dynamische en originele activiteiten die een (h)echte band tussen de teamleden helpen te smeden.

Zoals we in ons artikel over de top 5 outdoor teambuilding activiteiten al aangaven, biedt teambuilding in de buitenlucht het grote voordeel dat het kantoor verlaten een echte onderbreking betekent en dit een geweldige manier is om inspiratie op te doen. De meeste mensen voelen zich meer ontspannen wanneer de activiteiten in de natuur plaatsvinden, omdat ze zich vrijmaken van werkgerelateerde onderwerpen. Deze gemoedstoestand is cruciaal voor het bereiken van een echte band tussen collega’s. En dit is een geweldig startpunt om de teamcohesie te versterken.

Dus voor bedrijven uit heel België, of zelfs gevestigd in Rijsel, Rotterdam of Den Haag, zijn de teambuilding activiteiten die People First aan de Belgische kust biedt een geweldige kans om iets anders te doen, hun werknemers te betrekken en hun motivatie te stimuleren!

Top 3 teambuilding activiteiten aan de Belgische kust (+ Bonus)

Het was moeilijk om er maar 3 uit te kiezen, want het strand en de zee bieden tal van mogelijkheden, naast de voorname sfeer van Knokke en de geweldige infrastructuur waarover we beschikken in de River Woods Beach Club, de exclusieve locatie van People First aan de kust.

1/ ROBINSON’S QUEST

Er gaat niets boven het strand als decor voor een wedstrijd in survivor-stijl. In Robinson’s Quest zullen de teams het tegen elkaar moeten opnemen in leuke en sportieve uitdagingen, die ieders strategische vaardigheden in de verf zullen zetten!

 • WANNEER? Van april tot oktober
 • GROEPSGROOTTE -> Tot 200 personen
 • PRIJS -> Vanaf 60€ per persoon
 • DUUR -> 2,5 uur
 • LOCATIE -> River Woods Beach Club, Knokke-Heist (België)

2/ WATER OLYMPICS

De zee is het ultieme speelterrein voor de Water Olympics! Teams worden gevormd en nemen deel aan een brede waaier van activiteiten die samen voor een onvergetelijke dag zorgen. Op het einde zullen de best georganiseerde en gemotiveerde ploegen met de gouden medailles gaan lopen. Een geweldige leerervaring die ook nuttig zal blijken eenmaal terug op kantoor. Zijn deze Olympische Spelen plezierig ? In deze korte video wordt alvast een tipje van de sluier opgelicht !

 • WANNEER? Van mei tot september
 • GROEPSGROOTTE -> Van 10 tot 50 personen
 • PRIJS -> Vanaf 60€ per persoon
 • DUUR -> 2,5 uur
 • LOCATIE -> River Woods Beach Club, Knokke-Heist (België)

3/ ROADMAP TROPHY

Voor deze uitdaging trappen de deelnemers in teamverband met de fiets of go-cart (trapkar) door de straten van Knokke. Een echte team eco-rally, waarbij elke groep raadsels en uitdagingen zal moeten oplossen met als enige hulp een wegenkaart of een tablet. Enkel de teams die echt samenwerken en meedenken, zullen de trofee in de wacht slepen!

 • WANNEER? Van april tot oktober
 • GROEPSGROOTTE -> Tot 300 personen
 • PRIJS -> Vanaf 35€ per persoon
 • DUUR -> 2 uur
 • LOCATIE -> Knokke-Heist (België)

BONUSACTIVITEIT -> BEACH CLEAN-UP

Deze activiteit sluit aan bij een van de nieuwe trends die het heden en de toekomst van teambuilding vertegenwoordigen: de Positieve Impact Activiteiten. Deze activiteiten engageren niet alleen de teamleden en het bedrijf, maar versterken ook de banden met de gemeenschap en het milieu.

De Beach Clean-Up activiteit in Knokke omvat niet alleen het schoonmaken van het strand op zich. De dag begint met een lezing, gegeven door een expert, en omvat tevens een workshop zodat de deelnemers duurzame gewoonten kunnen aanleren die ze later in hun dagelijkse leven kunnen toepassen. Dus naast het helpen van de gemeenschap met concrete actie, heeft het ook een blijvend effect omwille van de praktische lessen die elke dag kunnen worden toegepast.

In aanvulling hierop moeten de bedrijven een bijdrage geven aan de Beach Cleaning Association, gelijk aan het globale budget van het evenement, opdat ze het mooie werk in Knokke kunnen voortzetten. Voor elke ingezamelde 1€, wordt 1kg plastiek gereinigd of gerecycleerd.

De Beach Clean-Up kan, net als vele andere positieve impact activiteiten, tegelijkertijd zinvol en erg leuk zijn. En deze combinatie in een teambuilding activiteit kan de banden tussen collega’s echt verstevigen!

Dit zijn slechts enkele van de beschikbare opties voor teambuilding activiteiten aan de Belgische kust, om uit de dagelijkse routine te stappen en een spannende ervaring te beleven, die de betrokkenheid van de werknemers zal verhogen en de banden in uw team zal versterken.

Bekijk hier meer activiteiten en alle faciliteiten die in de River Woods Beach Club worden aangeboden. De meeste bedrijven combineren de teambuilding activiteit met een aperitief op het strand, gevolgd door een diner in het Knokke Out Zoute. En voor wie blijft overnachten, hebben we partnership deals met enkele van de beste hotels in Knokke-Heist.

U kunt genieten van alle voordelen van de natuur en het buitenleven, gecombineerd met de logistiek en infrastructuur die ons in staat stellen om onvergetelijke teambuilding ervaringen op te zetten. Door alles in huis te hebben, kunnen we gemakkelijker organiseren en flexibel inspelen op de behoeften van de klant.

Contacteer ons, en wij helpen u graag bij het plannen van een geweldige teambuilding ervaring in Knokke!