Blog

Wildernest: de beste teambuildingactiviteit in België.

Een nieuw concept voor teambuilding in de natuur ! 

In België (rond Brussel, de Belgische kust en de Ardennen) en Luxemburg zijn er tal van leuke mogelijkheden voor teambuildingactiviteiten. Maar Wildernest, de nieuwste activiteit ontwikkeld door Tero, is echt een game-changer die alle beste eigenschappen van outdoor en actieve teambuilding combineert, samen met een meeslepend verhaal en een spectaculaire infrastructuur midden in het bos!

Wildernest, gelegen in La Grande Abbaye de La Ramée van Châteauform, is opgezet als een outdoor escapegame met een verbluffend decor. Geplaatst tussen eeuwenoude bomen, is er een enorm nest van 8×14 meter dat 6 meter boven de grond hangt. Er kunnen 45/50 personen in, die deelnemen aan de activiteit.

De activiteit zelf draait om een reeks uitdagingen die verband houden met de natuurelementen: Lucht, Water, Vuur en Aarde. Er is voor elk een ander raadsel, dat moet worden opgelost als een gezamenlijke opdracht. Voor elk opgelost raadsel wint de groep een trofee die in een houten bord wordt geplaatst. Zodra de 4 trofeeën op het spelbord zijn geplaatst, wordt een 5e uitdaging gedeblokkeerd!

Het bereiken van de 5e uitdaging staat symbool voor het vinden van het juiste evenwicht tussen de 4 natuurelementen. Maar in dit stadium passen de stukken niet samen passen op het bord, dus moeten de verschillende teams met elkaar communiceren en de gedeblokkeerde trofee voor de 5e uitdaging ruilen, om te slagen in de laatste zoektocht.

Het bereiken van de 5e uitdaging staat symbool voor het vinden van het juiste evenwicht tussen de 4 natuurelementen. Maar in dit stadium passen de stukken niet samen passen op het bord, dus moeten de verschillende teams met elkaar communiceren en de gedeblokkeerde trofee voor de 5e uitdaging ruilen, om te slagen in de laatste zoektocht.

Uiteindelijk is Wildernest dus een activiteit met twee belangrijke effecten. Enerzijds gaat het om de natuur en het belang van het juiste evenwicht te vinden tussen de elementen en onze relatie ermee. Anderzijds wijst het niet alleen op het belang van teamspel, maar tevens ook op de verbinding en de samenwerking tussen teams. Single talent wint wedstrijden, maar teamwork en intelligentie winnen kampioenschappen, dus het uiteindelijke succes zal alleen worden bereikt als teams samenwerken.

Wildernest: Outdoor, actief en trendy

In lijn met de nieuwe trends in teambuilding is het een actieve buitenactiviteit, perfect voor deze tijd waarin steeds meer mensen op zoek zijn naar een gezondere en sportieve levensstijl. Bovendien weerspiegelt het Wildernest als geen ander een van de belangrijkste voordelen van teambuildingactiviteiten in de buitenlucht: Het Dépaysement, oftewel de verandering van omgeving. Of het nu gaat om teams die een kantoor delen, groepen die op afstand werken of groepen met gemengde tijdschema’s, een teamactiviteit in de natuur is een echte pauze die helpt de gemoedstoestand te veranderen en de stemming voor de teambuildingactiviteit te bepalen.

Daarom is Wildernest perfect voor bedrijven die de verbondenheid met de natuur waarderen, zich zorgen maken over milieukwesties en zich identificeren met belangrijke trends op het gebied van natuur, buitenleven en een gezonde levensstijl. En wanneer werknemers een overeenstemming zien tussen de waarden van het bedrijf en hun eigen waarden, is dit een geweldige impuls voor de betrokkenheid van werknemers.

Alles wat je moet weten over Wildernest

De Wildernest-activiteit duurt 2,5 uur en kan het hele jaar door worden gedaan. Ervoor of erna kunnen de teams ook gebruik maken van het nest voor een bedrijfsvergadering (het is uitgerust met microfoons en luidsprekers), of gewoon om te ontspannen, te spelen of te rusten in een ongelooflijke omgeving. U kunt er zeker van zijn dat hierna niemand meer zal denken: gewoon weer een dag op kantoor!

De activiteit is geschikt voor bijna iedereen, behalve voor mensen met hoogtevrees, want het nest is bereikbaar via een stevige trap maar hangt 6 meter boven de grond. Maar wie niet naar boven wil, kan toch deelnemen aan elk van de verschillende uitdagingen die op de grond worden gedaan.

Wildernest is ideaal voor bedrijven uit Brussel en het zuiden van België, en hoewel het een activiteit van een halve dag is, kan ze worden gecombineerd met een groepswandeling in het bos, een lunch of diner, of werkseminaries in Châteauform. De locatie ligt op slechts 30 minuten van Brussel!

Wat maakt Wildernest uniek?

Het enorme nest in de natuur is het symbool van een plek waar je het juiste evenwicht tussen de natuurelementen kunt vinden en een echte band met je collega’s kunt bereiken. Ondergedompeld worden in de natuur, in een spectaculair landschap, en allemaal samen in een activiteit die de gebruikelijke werkhiërarchie aan de kant schuift, is een krachtige booster voor de teamgeest. Het gaat erom creatief te zijn om opnieuw verbinding te maken.

Er zijn verschillende eigenschappen die Wildernest tot een echt unieke teambuildingactiviteit maken. Enkele daarvan zijn:

  • De spectaculaire infrastructuur en omgeving, bekroond door het enorme nest midden in het bos!
  • De verbinding met de natuur en haar elementen.
  • De dynamiek van de activiteit, georganiseerd rond de 4 uitdagingen, het houten bord en de laatste teamopdracht.

Neem contact met ons op en ontdek zelf de voordelen van deze geweldige teambuildingactiviteit. Wij organiseren het graag voor uw teams en we kunnen u verzekeren dat iedereen verbluft en dankbaar zal zijn na het ervaren van het Wildernest!